Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

J0k3R^

avatar
 

Webmaster


Επιστροφή στην κορυφή


 


Το πρώτο ηχηρό χαστούκι κατά των νέων ανατιμήσεων δίνει την προσεχή Κυριακή, στις 3 μετά το μεσημέρι, το Πανελλαδικό κίνημα εναντίον των διοδίων, ανοίγοντας τις μπάρες σε όλο το εθνικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη έως την Τρίπολη.

Το νέο πανεθνικό σάλπισμα αποτυπώνει την οργισμένη αντίδραση των πολιτών στις απανωτές αυξήσεις των τελών διέλευσης, επιστέγασμα των οποίων είναι οι πρόσφατες τιμαριθμικές αναπροσαρμογές που αυξάνουν έως 0,60 λεπτά τα διόδια και υιοθετούνται από όλους τους αναδόχους των έργων.

Με σύνθημα «Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε», οι επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα καλούν τους οδηγούς να αντισταθούν στα χαράτσια των μεγαλοεργολάβων και δηλώνουν έτοιμες να αναμετρηθούν στα δικαστήρια για την νομιμότητα των διοδίων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται σχέδιο αντεπίθεσης στους οδηγούς που δεν πληρώνουν, επιστρατεύοντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία πρόσφατα έδωσε εντολή να χορηγούνται υπό όρους τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών στους εργολάβους για να μπορούν να τους κυνηγήσουν.

«Παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της Αρχής να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η ιδιωτική πρωτοβουλία βαφτίζει αυτοκινητόδρομους» επισημαίνει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων.

Οι πληροφορίες για χαρακτηρισμό των διοδίων έως δημόσιων εσόδων με την είσπραξή τους από τις εφορίες διαψεύδονται από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία όμως επιβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθεια να δώσουν λύσεις στην αιμορραγία εσόδων που υπάρχει από την μην πληρωμή των διοδίων.

Ως παράνομο και άδικο μέτρο χαρακτηρίζουν οι επιτροπές αγώνα τον χαρακτηρισμό των διοδίων ως δημοσίων εσόδων ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο. «Τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις» είναι η απάντησή τους.

Πηγή: www.protothema.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών


Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

URL:
BBCode:
HTML:

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης