Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

J0k3R^

avatar
 

Webmaster


Επιστροφή στην κορυφή


 


Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς


Την πόρτα της φυλακής θα βλέπουν και οι μικροπαραβάτες που «συλλαμβάνονται» να μην έχουν αποδώσει στο Δημόσιο ΦΠΑ ακόμη και 1 ευρώ.

Παράλληλα, το ΣΔΟΕ θα βάζει άμεσα «λουκέτο» για 48 ώρες στις επιχειρήσεις που εντοπίζονται να μην έχουν κόψει πάνω από 10 αποδείξεις ή έστω μία απόδειξη αξίας πάνω από 500 ευρώ.

Με εγκύκλιο, που απέστειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς στις εφορίες και το ΣΔΟΕ, ενεργοποιούνται οι δρακόντειες ποινές που προβλέπονται με τον τελευταίο φορολογικό νόμο για όσους φοροδιαφεύγουν, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ τον περασμένο Οκτώβριο. Οι φοροφυγάδες αντιμετωπίζουν:

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 30 ημερών για μη απόδοση ΦΠΑ, φόρου κύκλου εργασιών και παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων έως και 3.000 ευρώ τον χρόνο.

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους για μη απόδοση ΦΠΑ και άλλων φόρων από 3.000 έως και 75.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια εφόσον σε ετήσια βάση η φοροδιαφυγή υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ. Η ίδια ποινή προβλέπεται και για φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ με έκδοση ή αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 4 μήνες για όσους δεν εκδίδουν ή εκδίδουν ανακριβώς αποδείξεις και τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές ή παρεμποδίζουν τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων.

Σφράγισμα της επιχείρησης για 48 ώρες στην περίπτωση όπου διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο ότι δεν έχουν εκδοθεί παραπάνω από 10 παραστατικά ή εάν η αξία του παραστατικού που δεν έχει παρανόμως εκδοθεί είναι πάνω από 500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών


Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

URL:
BBCode:
HTML:

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης