Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

J0k3R^

avatar
 

Webmaster


Επιστροφή στην κορυφή


 


Λίγο πριν την ανακοίνωση των τελικών του αποφάσεων για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών.

Αν και όλα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό συζήτηση το πιθανότερο σενάριο προβλέπει αύξηση 40% στην τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, που από 1 ευρώ σήμερα αναμένεται να "σκαρφαλώσει" στο 1,40 ευρώ.

Λίγο μικρότερη, αλλά εξίσου θεαματική, αναμένεται να είναι η αύξηση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών που από 35 ευρώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν άλμα της τάξης του 28% για να ανέλθουν στο επίπεδο των 45 ευρώ.

Οι σχετικές εισηγήσεις δεν κάνουν λόγο για εφαρμογή "ζωνικού" εισιτηρίου σε αυτή τη χρονική περίοδο (με το οποίο ο επιβάτης πληρώνει ανάλογα με την απόσταση που διανύει), με το επιχείρημα ότι ο ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές του δεν έχουν σήμερα την απαιτούμενη υποδομή για να ελέγξουν τη σωστή εφαρμογή του. Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, η λαθρεπιβίβαση προκαλεί ετήσιες απώλειες εσόδων 30-35 εκατ. ευρώ, ενώ στα σχέδια του υπουργείο Υποδομών περιλαμβάνεται η δημιουργία μηχανισμού ελέγχου με τη συμμετοχή ιδιωτών.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες από το υπουργείο Υποδομών.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών


Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

URL:
BBCode:
HTML:

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης