Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

fastrider2006

avatar
 

Διαχειριστής


Επιστροφή στην κορυφή


 
Σαράντα αξιωματούχοι των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης οι οποίοι, ως μέλη αρμόδιων επιτροπών, ενεπλάκησαν -στη...διαδρομή μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τη Siemens- στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4Ι, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των ανακριτών που ερευνούν το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας.

Για τα συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα οι εφέτες ειδικοί ανακριτές έχουν ήδη ζητήσει, μέσω της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο ώστε να διερευνηθεί εάν από την κίνηση των λογαριασμών τους προκύπτουν τυχόν αξιόποινες συναλλαγές, καθώς και αν αυτές συνδέονται ή όχι αιτιωδώς με τη ροή «μαύρου χρήματος» από τα ταμεία της Siemens.

Στο στόχαστρο των ανακριτών είναι να διακριβωθεί, γι' αυτό το σκέλος του μεγάλου σκανδάλου, εάν υπάρχουν ενδείξεις, κατά περίσταση, για τη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της δωροδοκίας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, σ' αυτή τη χρονική στιγμή για τους τρεις εφέτες ανακριτές που έχουν χρεωθεί τον «φάκελο Siemens», σειρά προτεραιότητας έχει η δικογραφία για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος «Patriot», αξίας περίπου 1,3 δισ. ευρώ.
Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη δικογραφία, που αποτελεί σκέλος της υπόθεσης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, αφορά σύμβαση που υπογράφτηκε το 1998, γεγονός που επιτάσσει το συντομότερο δυνατό ολοκλήρωση των ανακρίσεων καθώς υφίσταται κίνδυνος παραγραφής των τελεσθέντων αδικημάτων.

Ετσι οι ανακριτές αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα στην εξέταση των μαρτύρων πριν καταλήξουν στο αν τα στοιχεία της υπόθεσης οδηγούν σε προσωποποίηση κατηγοριών και σε κλήτευση κατηγορουμένων, από τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα, ή αν θα κλείσουν τον φάκελο με τυπικές κλήσεις, σε περίπτωση που δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Στο μεταξύ προχθες, οι ανακριτές του σκανδάλου δέχτηκαν μια απρόσμενη επίσκεψη στα γραφεία τους.

Η Αικατερίνη Τσακάλου, πάλαι ποτέ έμπιστη γραμματέας τού πρώην ισχυρού άντρα της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου, τους επισκέφθηκε αυθορμήτως προκειμένου να τους ενημερώσει για την αιφνιδιαστική της απόλυση από την εταιρεία.
Η κ. Τσακάλου, η οποία είχε παραδώσει στις ανακριτικές αρχές το περίφημο ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, υπηρετούσε τους τελευταίους μήνες στο Τμήμα Διαφάνειας της εταιρείας.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών


Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

URL:
BBCode:
HTML:

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης